Російська тактика “подвійних ударів” по цивільних мешканцях України вбила і поранила понад 62 людей в Одесі – світові реакції

Російська атака вбила і поранила рятувальників прямо там, де вони допомагали жертвам попереднього ракетного удару. AP

Щонайменше 16 людей загинули, 46 поранено в Одесі внаслідок ракетного удару Росії по українській Одесі. Міжнародні ЗМІ пишуть про тактику “подвійних ударів”, які Росія застосовує у війні проти цивільного населення України.

За інформацією Reuters, російська ракетна атака вразила цивільну інфраструктуру в Одесі. Це наймасовіша атака Москви за останні тижні, пише агенція з посиланням на представників української влади.

Ракети Іскандер-М по Одесі росіяни випустили із тимчасово окупованого Криму, інформують Сили оборони півдня України.

У результаті атаки пошкоджено десять приватних будинків, газопровід низького тиску та рятувальні машини. Загинули і поранені у тому числі люди, які мчали на допомогу першим постраждалим, але самі стали жертвами наступного удару.

Дивіться також: Зеленський просить Захід надати більше ППО після загибелі в Одесі 2-річної дитини внаслідок атаки дронами

“Війна Росії проти України не має меж. Україна потребує термінової допомоги, щоб захистити себе та захистити мир у Європі”, – заявила президентка Молдови Мая Санду.

“Моє серце лине до Одеси”, – написала вона у мережі Х (колишній Twitter).

Посолка США в Україні Бріджит Брінк нагадала, що це черговий обстріл Одеси услід за попередніми російськими атаками.

“Цей жорстокий обстріл підкреслює, що Росія не зупинить свою зухвалу агресію в Європі”, – каже посолка.

Брінк закликала: “Ми маємо допомогти Україні зупинити Росію зараз. Не можна гаяти жодної миті”.

Європейське видання Visegrad 24 проілюструвало повідомлення про атаку твердженням, що Росія – країна терорист”. Катарський канал Al Jazeera наголошує, що російська атака вбила і поранила рятувальників прямо там, де вони допомагали жертвам попереднього удару. CNN нагадує, що Росія регулярно застосовує таку тактику подвійних ударів впродовж 2 років війни.