“Кожна медаль – символ стійкості”. Захід – про нові досягнення українських спортсменів на Олімпіаді

Фото: Бронзовий призер Олімпійських ігор у Парижі, народний депутат Жан Беленюк, Reuters

На 12, 13 та 14 день Олімпіади у Парижі українські атлети завоювали нові медалі – “золото”, два “срібла” та “бронзу”.

Український боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном Парижа-2024 з боксу. Борець греко-римського стилю Парвіз Насібов здобув срібну нагороду. Одразу після Насібова бронзовим призером Парижа-2024 став Жан Беленюк. Для Беленюка це – третя олімпійська медаль у кар’єрі.

9 серпня українські веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Рибачок вибороли “срібло” у спринті на каное-двійці на дистанції 500 метрів.

У загальному підрахунку українські спортсмени вибороли 11 медалей. Україна станом на 9 серпня посідає 15 сходинку у заліку медалей серед всіх країн-учасниць.

Кожна медаль в країні, охопленій війною, є символом стійкості та непокори
The New York Times

“Кожна медаль в країні, охопленій війною, є символом стійкості та непокори”, – пише видання The New York Times про досягнення України на Олімпіаді в Парижі.

“Для багатьох українців медалі, здобуті їхніми співвітчизниками на цьогорічних Олімпійських іграх, були рідкісною гарною новиною в цей похмурий період. З початку року російські війська поступово завойовували території, що негативно впливає на настрої суспільства”, - мовиться у статті.

Видання NYT підкреслює, що українські спортсмени добре усвідомлюють, наскільки на них розраховують вдома.

“В момент, коли країна піддається атаці, українські спортсмени сяють на Олімпіаді”, – з таким заголовком вийшов матеріал на NPR, присвячений успіхам українських атлетів на Олімпіаді.

На змаганнях мають бути українці, які розповідатимуть про те, що Росія робить в Україні
Жан Беленюк

Бронзовий призер Олімпійських ігор у Парижі Жан Беленюк, який вже привозив додому з попередніх Олімпійських змагань “золото” і “срібло”, підкреслює важливість голосів українських спортсменів: “На змаганнях мають бути українці, які розповідатимуть про те, що Росія робить в Україні, як вона вбиває мирне населення, скільки загинуло спортсменів, скільки знищено спортивної інфраструктури. Нейтральний статус російських спортсменів є фейковим, і нам доводиться проводити велику дипломатичну роботу безпосередньо на Олімпіаді”, – говорить Беленюк, який є також народним депутатом України.

“В той час, коли українські спортсмени змагаються на Олімпіаді-2024, їхня боротьба полягає не лише у спортивній майстерності. Це також демонстрація стійкості перед обличчям безпрецедентних викликів, що символізує стійкий дух народу”, – йдеться у публікації центру Вілсона у США. Автори підкреслюють – досягнення України на Олімпіаді вселяють єдність і надію в українців.

Дивіться також: B-Girl з Харкова змагається в першому в історії Олімпіади турнірі з брейкінгу

Дивіться також: B-Girl з Харкова змагається в першому в історії Олімпіади турнірі з брейкінгу