Перший день олімпійських змагань затьмарив дипломатичний інцидент

Організатори Олімпійських ігор у Лондоні вибачилися перед Північною Кореєю за те, що перед початком жіночого матчу з футболу замість прапора КНДР помилково піднято прапор Південної Кореї.

Через непорозуміння з прапором, матч між збірними Північної Кореї та Колумбії почався із затримкою. Обурені помилкою, північнокорейські футболістки залишили поле стадіону. Вони повернулися через годину - після публічного вибачення з боку організаторів Олімпіади. У заяві оргкомітету зазначається: "Ми вибачаємося перед командою і національним олімпійським комітетом КНДР, а також зробимо все, щоб таке не повторилося".

Матч завершився з результатом 2:0 на користь збірної Північної Кореї.

На стадіоні, де у середу грали північнокорейські футболістки, у четвер пройдуть два матчі - між командами Гондурасу і Марокко, а Іспанія гратиме з Японією.

Також у перший день олімпійських змагань, українська делегація на Олімпіаді звернулася до організаційного комітету з вимогою виправити неточності в біографічних даних спортсменів російської команди, у яких українські міста помилково зараховано до Росії.

Літня Олімпіада у Лондоні урочисто відкриється у п’ятницю 27 липня.