До коронавірусу не можна ставитись як до грипу – ВООЗ

На фото: Люди у масках прогулюються поблизу Ейфелевої вежі у Парижі. Грудень 2021

Уже за 6-8 тижнів новим штамом коронавірусу «Омікрон» заразиться половина населення Європи. Такий прогноз озвучив Ганс Клюге, регіональний директор ВООЗ у Європі.

«На початку 2022 країни Європи та Центральної Азії і досі під сильним тиском через COVID-19. Сьогодні штам «Омікрон» представляє нову припливну хвилю, що охоплює регіон на додачу до хвилі «Дельти», із якою всі країни стикнулись наприкінці 2021», - сказав Клюге.

Також представники ВООЗ відкинули припущення, що до коронавірусу - через його поширеність і зменшення летальності - можна ставитись як до грипу й вважати його ендемічною хворобою, а не пандемією, відтак, не потрібно фіксувати кожен випадок і тестувати людей, що не мають симптомів.

Представниця ВООЗ у Європі Кетрін Смолвуд підкреслила, що для цього потрібно, аби вірус був прогнозованим. "У нас все ще велика невизначеність, й вірус мутує дуже швидко, що становить нові виклики. Ми точно ще не можемо назвати ситуацію ендемічною", - сказала Смолвуд.

Як «Голос Америки» повідомляв раніше, кількість випадків шпиталізації з COVID-19 у Сполучених Штатах досягла нового максимуму в 132 646 осіб, перевищивши рекорд січня минулого року.

Хоча вважається, що «Омікрон» переноситься менш важко, медики попереджають, що величезна кількість випадків зараження може спричинити перевантаження лікарень, частина з яких вже призупинила виконання планових процедур через наплив пацієнтів в умовах нестачі персоналу.

У статті використано матеріали Reuters, CNN.

Дивіться також: Українська громада США закликає адміністрацію Байдена вже зараз посилити санкції проти Кремля та озброїти Україну

Your browser doesn’t support HTML5

Українська громада США закликає адміністрацію Байдена вже зараз посилити санкції проти Кремля та озброїти Україну. Відео