Пакистан обіцяє військову реакцію на агресивні дії сил НАТО

Пакистан обіцяє військову реакцію на агресивні дії сил НАТО

Глава збройних сил Пакистану наказав військовим своєї країни миттєво реагувати на будь-які агресивні дії на кордоні з Афганістаном, не чекаючи вказівок командування.

Після того як майже тиждень тому сили НАТО бомбардували два форпости на кордоні з Афганістаном пакистанський військовий генерал Ашфак Каяні дав розпорядження солдатам негайно відповідати на майбутні атаки не залежно від їх наслідків.

Сенат Пакистану також одноголосно ухвалив рішення і закликав уряд реагувати на будь-яку агресію з боку Афганістану та коаліційних сил НАТО.

Представники збройних сил Пакистану також заявляють, що авіаудар, внаслідок якого загинуло 24 пакистанських солдати, не був спровокований зі сторони Пакистану.

У п'ятницю видання «The Wall Street Journal», посилаючись на американських чиновників, повідомило, що пакистанська влада дала згоду коаліційним силам на авіаудар 27-го листопада, не підозрюючи, що пакистанські солдати були в цьому районі. Пакистан заперечує таку інформацію.

За словами офіційних осіб США, штурмовий загін під керівництвом сил Афганістану та американських командос, який здійснював операцію проти бойовиків Талібану, було обстріляно на афгано-пакистанському кордоні. Загін сприйняв обстріл як напад бойовиків і відповів зустрічними атаками. Насправді виявилось, що обстріл здійснили пакистанські військові, які розбили тимчасовий табір у цій території. Пакистанські високопосадовці спростовують цю версію.