Пакистанські війська ведуть операції проти бойовиків Талібану

Пакистанці протестують проти атаки екстремістів на школу та вбивства учнів

Пакистанські офіційні особи повідомили, що в результаті повітряних ударів і операції сухопутних військ було знищено 58 бойовиків Талібану. Це сталося після того, як екстремісти атакували школу в місті Пешавар, що в північно-західному районі країни, і вбили 149 людей, переважно дітей.

У час, коли в Пакистані розпочався третій день всенаціональної жалоби, війська здійснили засідку і знищили щонайменше 50 екстремістів у районі Хайбер, що неподалік кордону з Афганістаном. Ще вісьмох екстремістів знищено в південно-західній провінції Белуджистан. Серед убитих був високопоставлений командир талібів.

Масове вбивство у школі в Пешаварі, яка була під адміністрацією пакистанських збройних сил, викликало шок у світі та спонукало прем’єр-міністра Наваза Шаріфа скасувати мораторій на смертну кару.

У четвер командувач пакистанських збройних сил підписав смертні вироки шістьом «консервативним терористам».

Збройні сили не оприлюднили прізвищ засуджених, і місцеві ЗМІ повідомили, що вони будуть названі щойно після виконання вироків.

Вироки не підлягають апеляції, і в’язні будуть страчені через повішення протягом наступних кількох днів.

Як повідомлено, засуджені пов’язані з рейдом екстремістів на штаб-квартиру збройних сил у Равалпінді і спробою вбивства колишнього президента Первеза Мушаррафа.