ООН зібрав понад половину грошей необхідних для допомоги Пакистанові

Організація Об’єднаних Націй повідомила, що вже надійшла понад половина грошей із 460 мільйонів доларів термінової допомоги для спустошеного повенями Пакистану про яку вона звернулась до міжнародної громадськості ще минулого тижня.

Кількаденні нагадування іноземним донорам дали результати і, як повідомив представник ООН із координації гуманітарних програм ООН Мауріціо Джуліано, отримано 54 % грошей із потрібної суми.

Джуліано нагадав про виклики, що потрібно ще долати. Представники ООН попереджають про можливість наближення «другої хвилі смерті» від хвороб викликаних занечищеною водою, якщо вчасно не надійте допомога питною водою, харчами і тимчасовим житлом для потерпілих від повені людей.

Європейський Союз повідомив, що він виділить Пакистанові додаткових 39 мільйонів доларів гуманітарної допомоги, збільшивши тим загальну суму пожертв до 90 мільйонів доларів.

Під час екстрених нарад у Саудівській Аравії, організація «Ісламська конференція» закликала країни, що входять до неї, та міжнародну громадськість збільшити пожертви для допомоги Пакистанові.

Папа Бенедикт XVI у своєму щотижневому зверненні по середах, із своєї літньої резиденції на околицях Риму, також закликав паломників до солідарності із потерпілими від стихійного лиха людей у Пакистані і до надання їм «конкретної допомоги».