Пакистан вже може завдати ядерного удару по Індії

В Азійському регіоні розгортається гонка озброєнь. Після заяви Індії про здатність вдарити по Пекіну, Ісламабад провів власні випробування.

Військові Пакистану повідомляють про успішне випробування у середу нової модифікації ракети Шахін-1. Дана ракета здатна вражати цілі на території Індії та може нести ядерний заряд. Нова модифікація Шахін-1 має ще більший радіус дії.

Випробування у Пакистані проведено через тиждень після заяви Індії про успішний пуск нової ракети, здатної донести ядерний заряд до Пекіну. Індійські військові поспішили зробити заяву, що за результатами пуску Індія приєдналася до кола провідних військових потуг світу.

Індійська ракета Агні-5 має радіус дії у 5 тисяч кілометрів. Її успішні випробування вже назвали «квантовим стрибком» індійської військової ядерної програми. В радіусі ураження цієї зброї знаходться такі китайські міста як Шанхай та Пекін.

Офіційна газета Комуністичної партії Китаю Global Times у відповідь на випробування Індією ракети оприлюднила заяву, що в осяжному майбутньому «Індія немає жодних шансів суперничати із Китаєм у гонці озброєнь».