До Карачі надіслано військовий контингент, щоб покласти край насильству

У пакистанському місті Карачі не вщухає міжетнічне насильство

До охопленого неспокоєм Карачі пакистанські органи влади надіслали ще 1000 військовослужбовців, яким доручено стріляти на місці будь-яких озброєних осіб, причетних до насильства. Протягом кількох днів політичного та етнічного насильства там загинуло до 85 людей.

Міністр внутрішніх справ Пакистану заявив репортерам, що від понеділка затримано десятки осіб, запідозрених у цільових убивствах. Лише в четвер загинуло щонайменше 34 людей, коли озброєні особи обстріляли автобуси з пасажирами.

У п’ятницю в тому південному портовому місті були закриті крамниці, на вулицях обмаль людей, а головна політична партія Рух Муттагіда Каумі (Об’єднаний національний рух), закликала до влаштування дня жалоби і протестів.

Поліція каже, що вбивства були результатом політичних сутичок у провінції Сінд між Рухом Муттагіда Каумі і Національною народною партією.

Рух Муттагіда Каумі представляє інтереси громади, що розмовляє мовою урду. До минулого місяця вона входила до складу правлячої коаліції у провінції Сінд. Натомість Національна народна партія представляє інтереси етнічних пуштунів.

Лідер Руху Муттагіда Каумі Раза Гарун заявив у четвер, що прихильники руху стали об’єктами нападів, тому що цей рух вийшов зі складу правлячої коаліції.

Тимчасом правозахисна організація Міжнародна амністія закликала пакистанські органи влади провести вичерпне слідство цільових убивств не лише в Карачі, але по всій країні.