США відправляють підводний човен на Близький Схід, прискорюють транзит авіаносної групи

Архівне фото: Фото опубліковане ВМС США 17 травня 2019 року - авіаносець USS Abraham Lincoln (CVN 72) і десантний корабель типу Wasp USS Kearsarge (LHD 3). Авіаносна ударна група отримала наказ прискорити вихід на Близький Схід.

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав відправити підводний човен з керованими ракетами на Близький Схід, а ударній авіаносній групі USS Abraham Lincoln пришвидшити прибуття до регіону, повідомив Пентагон в неділю.

Ці кроки зроблені в той момент, коли США та інші союзники наполягають на тому, щоб Ізраїль і ХАМАС досягли угоди про припинення вогню, яка могла б допомогти зменшити напругу в регіоні після вбивства політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханіє в Тегерані та старшого командира Хезболли в Бейруті.

Посадовці очікують ударів у відповідь як з боку Ірану, так і з боку Хезболли, а США посилюють свою присутність у регіоні.

Генерал-майор Пет Райдер, прессекретар Пентагону, заявив, що Остін розмовляв із міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом раніше того ж дня, і підтвердив зобов’язання Америки "вжити всіх можливих кроків для захисту Ізраїлю та відзначив посилення військової сили США" на Близькому Сході в світлі ескалації регіональної напруженості".

Abraham Lincoln, який перебував в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, вже отримав наказ відправитися в цей регіон, щоб замінити там авіаносну ударну групу USS Theodor Rusevelt, яка повинна почати курсувати додому з Близького Сходу.

Минулого тижня Остін заявив, що Abraham Lincoln прибуде в зону Центрального командування до кінця місяця.

Станом на неділю не було відомо як швидко Lincoln прибуде на Близький Схід.

На борту авіаносця є винищувачі F-35, а також винищувачі F/A-18. Райдер також не повідомив, як швидко підводний човен з керованими ракетами USS Georgia дістанеться до регіону.

Речник заявив, що Остін і Галлант також обговорили військові операції Ізраїлю в Газі та важливість зменшення шкоди цивільному населенню. Заклик пролунав через день після того, як ізраїльська авіація вразила школу, яка стала притулком, у Газі зранку в суботу, убивши щонайменше 80 людей і поранивши майже 50 інших, повідомили органи охорони здоров’я Палестини, в одному з найбільш смертоносних нападів за 10 місяців у війні Ізраїлю та ХАМАСу.

Дивіться також: Ізраїль закликає мешканців Хан-Юніса евакуюватись через операції проти ХАМАСу