Вакцину Pfizer схвалили для підлітків, але деякі щеплені батьки у США мають сумніви

16-річна Лорен Боренстейн отримує щеплення Pfizer, 3 березня 2021

Вже з четверга у Сполучених Штатах вакцину від коронавірусу компанії Pfizer зможуть отримати діти віком від 12 до 15 років. У понеділок Адміністрація з контролю над харчами та ліками схвалила використання препарату для цієї вікової групи.

Pfizer – це перша вакцина, використання якої в Америці раніше схвалили для людей, молодших за 18 років, із грудня нею також імунізують підлітків 16-17 років. Щеплення двома іншими препаратами, які використовують у США, - Moderna і Johnson & Johnson - зараз роблять лише повнолітнім.

Your browser doesn’t support HTML5

Вже цього тижня у США вакцину від коронавірусу компанії Пфайзер зможуть отримати діти віком від 12 до 15 років. Відео

Медексперти схвально відреагували на новину, адже, на їхню думку, вакцинування підлітків пришвидшить вироблення групового імунітету. У США налічують 17 мільйонів дітей віком 12-15 років.

Підлітки отримують щеплення від коронавірусу у штаті Коннектикут, квітень 2021

Однак багато батьків, навіть тих, які самі отримали щеплення, сумніваються у тому, чи варто вакцинувати дітей, пише USA Today.

Президент Джо Байден раніше закликав батьків імунізувати своїх дітей, адже підлітки можуть як самі заразитися на коронавірус, так і бути переносниками. Він зазначив, що вакцини, окрім аптек, будуть доступні і через лікарів-педіатрів, з якими батьки зможуть обговорити усі питання, які їх турбують.

За даними квітневих опитувань, кожен четвертий американець не хоче робити щеплення проти коронавірусу, ще 5% – не вирішили. Понад 116 мільйонів людей - 35% населення країни - повністю імунізовані.

Дивіться також: Собака Бо Обама помер після боротьби із раком. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Собака Бо Обама помер після боротьби із раком. Відео