На Філіппінах затонув пором: невідома доля понад 80 пасажирів

Філіппіни - острів Полілло

Неподалік віддаленого острова на Філіппінах у четвер затонув пором. Уже підтверджено смерть чотирьох осіб, проте невідома доля ще 81 особи.

Представник філіппінської берегової охорони Арманд Баліло заявив, що рятувальники морської і берегової охорони та флотилія місцевих рибалок неподалік острова Полілло врятовували 166 осіб. Інцидент стався в районі приблизно за 70 кілометрів від Маніли. Багатьох врятованих пасажирів забрали до рибальського села Дінагікан у провінції Кесон.

На борту порому Mercraft 3 була 251 людина, які подорожували з містечка Реаль у провінції Кесон до Полілло, коли натрапив на сильні вітри і високі хвилі та незабаром почав набирати воду. Несприятливі атмосферні умови перешкодили планам надіслати до місця затопленого порома вертоліт берегової охорони.

Морські катастрофи часто трапляються на Філіппінах, де човни і пороми в поганому технічному стані і часто переповнені пасажирами з приводу відсутності контролю. Філіппіни – це архіпелаг із приблизно семи тисяч островів. Аварія сталася після 30 років з часу, коли пором Dona Paz зіткнувся з танкером, в резульатті чого занинуло понад 4 тисячі людей. Це була найбільша морська катастрофа у мирний час.

Баліло заявив, що пором Mercraft 3, який може взяти на борт 286 пасажирів, не був переповнений.

Дивіться також: Експерти: посилення агресії на сході України свідчить, що Росія нізащо не погодиться на миротворчу місію

Your browser doesn’t support HTML5

Експерти: посилення агресії на сході України свідчить, що Росія нізащо не погодиться на миротворчу місію. Відео