У США рекомендують щеплення третьою дозою вакцини Pfizer для низки професій

Директорка Центрів США з контролю над захворюваннями (CDC) Рошель Валенські.

Центри США з контролю над захворюваннями (CDC) рекомендують проведення щеплення додатковою, третьою, дозою вакцини Pfizer для осіб старше 65 років, людей з послабленою імунною системою а також тих, хто має високий ризик заразитись на COVID-19, через свою професійну діяльність.

Рішення CDC не повною мірою відповідає рекомендацям, виданим експертами цієї установи в четвер. Остаточне рішення, на відміну від рекоменадацій експертів, включає положення про додаткові вакцинації для осіб від 18 до 64 років, задіяних у професіях з високим ризиком зараження на COVID-19. Ця категорія може включати медиків, продавців, вчителів, працівників соціальних служб, тощо.

"Моя робота як директорки CDC полягає в тому, щоб визнавати, де наші зусилля матимуть найбільший вплив", - заявила директорка CDC Рошель Валенські.

Your browser doesn’t support HTML5

У США рекомендують щеплення третьою дозою вакцини Pfizer для низки професій. Відео

Остаточні рекомендації CDC відповідають висновку експертів Адміністрації США з контрою над продуктами харчування та ліками (FDA), виданим минулого тижня. Експерти FDA також висловились на користь додаткового щеплення для осіб, задіяних в професіях, де ризик заражень є високим.

Американські експерти не рекомендували додаткову вакцинацію для широкого загалу, через брак свідчень щодо того, що ризик важкого перебігу захворювань зростає з часом, після вакцинації двома дозами, а користь від додаткової вакцинації молодих дорослих перевищує ризики.

Рішення CDC відкриває шлях для початку щеплень додатковою дозою вакцини у США.

Губернатор Каліфорнії Ґевін Ньюзом оголосив в четвер, що його штат готовий негайно розпочати щеплення додатковою дозою вакцини.

"Ми повінстю підтримуємо рішення наших партнерів на федеральному рівні про додаткову вакцинацію і Каліфорнія створила необхідну інфраструктуру, щоб мобілізувати розподіл вакцин на захист здоров'я та добробуту каліфорнійців", - заявив губернатор штату.

В статті використано матеріали АР.

Дивіться також: Адміністрація США із контролю за харчами та ліками надала дозвіл на екстрене використання додаткової дози вакцини Пфайзер

Your browser doesn’t support HTML5

Адміністрація США із контролю за харчами та ліками надала дозвіл на екстрене використання додаткової дози вакцини Пфайзер. Відео