"Усе вказує, що ми - покоління, яке стане зі зброєю в руках на захист країни" - голова Генштабу Польщі

Архівне фото: Начальник штабу Збройних сил Польщі генерал Веслав Кукула

Польщі потрібна значно більша армія, щоб захистись у війні, яку польський генерал назвав неминучою, пише державне інформаційне агентство PAP.

"Усе вказує на те, що ми — покоління, яке стане зі зброєю в руках на захист своєї країни. І ні я, ні хтось із вас не має наміру програти цю війну", — проголосив начальник штабу Збройних сил Польщі генерал Веслав Кукула у промові у військовій академії Сухопутних військ у Вроцлаві п'ятницю.

"Ми переможемо, ми повернемося і продовжимо розбудовувати Польщу, але треба щось робити. Ми маємо створити збройні сили, готові до таких дій", - додав він.

Кукула сказав, що демографічна криза знижує темпи набору.

"Потенціал супротивника настільки великий, що ми повинні створити набагато більшу армію, а це означає, що ми також повинні впроваджувати модель загальної служби", – цитує Кукулу.

Загальна служба означає обов’язкову військову підготовку та службу.

За даними Міністерства оборони Польщі, польська армія налічуватиме понад 207 500 солдатів до кінця року, що зробить її третьою за чисельністю армією НАТО після США та Туреччини.

У липні Кукула заявив, що Польща повинна підготувати свої сили до повномасштабного конфлікту. Відносини Польщі з Росією та її союзником Білоруссю різко погіршилися після вторгнення Москви в сусідню Україну в лютому 2022 року.

Дивіться також: Командувач сил НАТО схвалив збільшення патрулювання повітряного простору Румунії поблизу України