Російські повітряні удари вбили двох підлітків у Києві та Дніпрі, десятки поранених

Житловий будинок, пошкоджений під час удару російського безпілотника на Київ. 26 жовтня 2024 року. REUTERS/Юрій Коваленко

Удар російського безпілотника вбив підлітка в Києві під час нічного обстрілу української столиці, який тривав кілька годин, у Дніпрі, де триває пошукова операція на місці російського ракетного удару, число жертв зросло до чотирьох, щонайменше 20 поранені, повідомили офіційні особи.

За словами мера Києва Віталія Кличка, безпілотник врізався в 25-поверховий житловий будинок у п'ятницю ввечері на заході міста, убивши 15-річну дівчину та поранивши п'ятеро людей, повідомляє АР.

У Службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що 100 людей були евакуйовані після удару, в результаті якого пошкоджено кілька квартир на верхніх поверхах будинку.

Сергій Попко, який очолює місцеву військову адміністрацію Києва, сказав, що російські війська протягом ночі били по місту 7 з половиною годин. Всю ніч вили сирени повітряної тривоги, а Попко заявив, що українська ППО збила до десятка російських безпілотників.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що у ніч проти 26 жовтня сили РФ атакували Україну ракетами різних типів, ударними БпЛА типу Shahed та дронами невстановленого типу.

Увечері в п’ятницю російська ракета влучила в житловий район у центрі міста Дніпро, убивши 14-річну дівчину та ще трьох осіб, і поранивши понад 20 осіб, повідомив обласний губернатор Сергій Лисак.

Дружину та дочку-підлітку місцевого поліцейського витягли мертвими з-під завалів, повідомляє поліція. Внаслідок нападу пошкоджено понад десяток житлових будинків, приватних будинків та медичний заклад.

Чоловік і жінка загинули після того, як російський безпілотник скинув вибухівку на село на півдні Херсонської області, повідомила місцева прокуратура, а 61-річна жінка загинула в результаті обстрілу на північному сході.

У Київській області уламки атаки безпілотника вбили жінку, повідомляє Служба надзвичайних ситуацій України. Зазначається, що в іншому місці регіону поранено 13-річного хлопчика.

Дивіться також: "Із цим не мала досвіду жодна країна" - Андрій Смоленський, який втратив зір і руки, про особливі травми на війні в Україні