Тіло президента Буша із Г’юстона до місця поховання везтиме президентський потяг

Представлення потяга, названого "4141" на честь 41-го президента США Джорджа Г. В. Буша, в Техаському університеті A&M, штат Техас, 18 жовтня 2005 року. Цей локомотив перевозитиме тіло Буша в четвер, 6 грудня 2018 року, до місця поховання на території президентської бібліотеки.

Тіло Джорджа Г. В. Буша перевозитимуть президентським потягом у четвер штатом Техас із Г’юстона до місця поховання. У потягу також будуть родичі та близькі друзі. Потяг подолає відстань у 113 кілометрів і пройде через п'ять маленьких міст. Очікується, що подорож триватиме близько двох з половиною годин.

Поховають 41-го президента США на території його президентської бібліотеки в університеті, поруч із дружиною Барбарою, яка померла в квітні, та донькою Робін, яка померла у 3-річному віці 1953 року .

Шостий вагон потяга обладнали прозорими сторонами, щоб люди, які прийшли попрощатися з колишнім президентом і стали обабіч колії, могли бачити труну, обгорнуту прапором.

Колишній президент Джордж Буш на фоні нового локомотива "4141", Техас, 18 жовтня 2005 р.

Це буде восьмий похоронний потяг в історії США і перший після того, як тіло Дуайта Д. Ейзенхауера відправили від Національного собору у Вашингтоні через сім штатів до рідного міста Абілін у Канзасі 49 років тому. Похоронний потяг Авраама Лінкольна був першим у 1865 році.

У свій час, в 2005 році Буш, на честь якого названий потяг, брав участь у церемонії його запуску і навіть пожартував, що якби потяг був під час його президентства, він віддав би йому перевагу над президентським літаком Air Force One. Локомотив пофарбували в голубий і сірий колір, за прикладом Air Force One.

Дивіться також: Емоційна прощальна промова Джорджа Буша молодшого із батьком

Your browser doesn’t support HTML5

Емоційна прощальна промова Джорджа Буша молодшого із батьком. Відео