Відео Навального про “палац Путіна” набрало в інтернеті десятки мільйонів переглядів за добу

Оприлюднена соратниками російського опозиційного політика Олексія Навального розповідь про так званий “палац Путіна”, отримала широкий розголос, у той час як сам Навальний з ув’язнення закликає росіян протестувати проти влади.

Навального заарештували 18 січня, коли він повернувся до Москви по завершенні багатомісячного лікування у Німеччині після замаху на його життя з застосуванням нервово-паралітичної отрути.

Читайте також: Путін визнав стеження за Навальним, але знову заперечив отруєння

Результати розслідування, подані у вигляді ілюстрованого звіту, а також двогодинної відеострічки, поширив заснований Навальним Фонд боротьби з корупцією.

Відео в YouTube, яке презентував Олексій Навальний, за першу добу після появи набрало понад 21 мільйон переглядів.

У розповіді йдеться про велетенську розкішну будівлю під надзвичайно суворою охороною на чорноморському узбережжі Росії у горах поблизу міста Ґеленджик.

Навальний стверджує, що будівля не юридично, але фактично належить президенту Володимиру Путіну і фінансується людьми з його оточення.

Речник Путіна Дмитро Песков назвав розслідування «голослівними обвинуваченнями» і заявив, що палац не має жодного стосунку до президента Росії.

Згідно з твердженнями у розслідуванні, комплекс будівель і території довкола охоплюють 68 гектарів, а прилегла буферна зона, яку контролює Федеральна служба безпеки, займає 7000 гектарів.

Над територією заборонені авіапольоти.

У розповіді йдеться, що розкішний палац містить підземну льодову арену і має підземний вихід до моря.

Вважають що вартість комплексу становить близько мільярда доларів.

Олексій Навальний став одним із найгучніших критиків президента Путіна, звинувачуючи російську владу у корупції та сприянні розкраданню державних ресурсів Росії.

Дивіться також: Як відбувається перехід сфери обслуговування в Україні на українську? Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Як відбувається перехід сфери обслуговування в Україні на українську? Відео