Зустріч "Рамштайн" з 12 жовтня перенесуть на іншу дату

Президенти України Володимир Зеленський і США Джо Байден під час зустрічі у Білому домі, 26 вересня 2024. Під час засідання "Рамштайн" 12 жовтня була запланована ще одна особиста зустріч лідерів.

Зустріч контактної групи з питань допомоги Україні у форматі "Рамштайн", яке було заплановано на 12 жовтня, відклали. Нову дату визначають, повідомили Радіо Свобода три джерела у штаб-квартирі НАТО.

Цю інформацію підтверджує і Reuters. "Захід 12 жовтня 2024 року відкладено, — повідомив журналістам в електронному листі офіс зі зв’язків із громадськістю США на авіабазі "Рамштайн". — Оголошення про майбутні зустрічі Контактної групи з питань оборони України будуть незабаром".

Напередодні речниця Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що у Пентагоні вирішують, чи переносити засідання в Німеччині, що мав очолити президент США Джо Байден. "Через ураган "Мілтон" президент Байден більше не їде до Рамштайну для участі в Контактній групі з питань оборони України. Ми все ще працюємо над тим, як це позначиться на розкладі міністра", – розповіла вона.

Відповідаючи на запитання кореспондентки Голосу Америки Карли Бабб, чи планують перенести засідання групи з питань оборони України, об'єднавши її з засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня, у Пентагоні заявили, що поки не мають остаточного рішення.

Планувалося, що зустріч у форматі "Рамштайн" пройде на рівні лідерів країн за участі президентів та голів урядів США, Франції, Великої Британії та Німеччини, серед іншого, була запланована зустріч Байдена із президентом України Володимиром Зеленським. Але, як повідомляв Голос Америки, через ураган "Мілтон" та необхідність підготовки до убезпечення мешканців Сполучених Штатів, поїздку Байдена до Європи довелося скасувати.

Ураган "Мілтон" загрожує стати одним з найбільш руйнівних в історії, руйнівні вітри, небезпечні для життя штормові хвилі та сильні опади поширюватимуться, наближаючись до густонаселеної території східного узбережжя США.

У статті використано матеріали Reuters

Your browser doesn’t support HTML5

Урагани у США: увага американських виборців прикута до того, як демократи та республіканці відреагують на виклик. Відео