«Ми не хочемо ізолювати Україну!» - представник Держдепу США

Deputy Assistant Secretary of State, Bureau of Democracy, Human Rights and Labor Thomas O. Melia.

Саму ув'язнену екс-прем'єрку представник Державного департаменту, разом із послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Теффтом, відвідали у понеділок.

Сполучені Штати домагатимуться не тільки звільнення з в'язниці Юлії Тимошенко та інших колишніх урядовців, а й наполягатимуть, щоб вони мали можливість брати участь у виборах. Це підтвердив заступник помічника державного секретаря США Томас Мелія, коментуючи заяву Держдепартаменту Сполучених Штатів:

“Так, це логічно випливає з наших вимог. Коли ми говоримо про вибіркове політичне переслідування, ми маємо на увазі, що переслідування насправді відбувається не через ті нібито злочини, які люди вчинили, а через те, що їх хочуть усунути з політичної сцени. Для того, щоб виправити цю ситуацію ці політики не лише мають бути звільнені з тюрми, але й мати можливість брати участь у політичному житті”.

http://www.voanews.com/templates/widgetDisplay.html?id=151792685&player=article

Американський урядовець зробив цю заяву у Києві після зустрічі з ув'язненою екс-прем'єркою у харківській лікарні. Водночас, відповідаючи на запитання про можливу міжнародну ізоляцію України через переслідування опозиції, Мелія заявив, що про це поки що не йдеться.

“Ми не хочемо ізолювати Україну, або погрожувати їй. Ми не хочемо відштовхувати вашу країну. Ми хочемо наблизити її”, - заявив заступник помічника державного секретаря США Томас Мелія.