Ромні обіцяє створити 12 мільйонів робочих місць у США

Your browser doesn’t support HTML5

Кульмінацією партійного з’їзду республіканців стало офіційне прийняття колишнім губернатором штату Массачусетс Міттом Ромні номінації на посаду кандидата від партії на виборах у листопаді. Цій урочистій події передували три дні гучних промов провідних лідерів республіканської партії.

Після своєї заяви, яку транслювали численні американські телеканали, Ромні розкритикував президента Барака Обаму за бездарне управління економікою:

«На відміну від президента, я маю план створення 12 мільйонів нових робочих місць».

«Більшість людей, кажуть, що Ромні не найконсервативніший кандидат, проте він досить консервативний і ми таки можемо його підтримати. Між ним та Обамою – велика різниця».
Баді Пілґрім
Ромні назвав головні пункти свого плану – укладання нових торговельних угод та зменшення податків для бізнесу:

«У цьому полягає геніальність американської моделі підприємництва – підтримувати унікальну креативність, талант та наполегливість американців за допомогою системи, яка покликана створювати благополучне майбутнє, а не просто ділити все тут та зараз без залишку».

Республіканський кандидат у президенти також розкритикував міжнародну політику Обами та його позицію щодо ядерної програми Ірану:

«У своєму першому інтерв’ю на посаді президента він заявив, що ми маємо почати розмову з Іраном. Ми досі розмовляємо, а вони досі збагачують уран».

Ромні має значно меншу підтримку серед виборців жінок, ніж Обама, тож у промові, він розхвалив свою дружину Енн, яка народила йому п’ятьох синів. До того, син Ромні Креґ звернувся до іспаномовних та консервативних виборців, які шанобливо ставляться до інституту родини. Креґ заявив, що Мітт Ромні – сімейна людина, прекрасний чоловік та батько.

На з’їзд республіканців також прийшов актор та режисер Клін Іствуд. Він виголосив свою знамениту фразу з фільмів про «Брудного гарі» – «Go Ahead Make my Day».

Поява Іствуда стала несподіванкою для учасників з’їзду. Під час заходу люди з цілої країни знайомляться між собою. Делегат від Техасу Баді Пілґрім каже, що спочатку підтримував іншого кандидата від республіканців:

«Більшість людей, кажуть, що Ромні не найконсервативніший кандидат, проте він досить консервативний і ми таки можемо його підтримати. Між ним та Обамою – велика різниця».

Делегат від Оклахоми Ванда Мартін, купує сувеніри з символікою Ромні. За словами Мартін, вона стала симпатизувати Ромні ще більше, після того як він обрав кандидатом у віце-президенти консерватора Пола Раяна.

Тепер питання лише в тому, чи зможе Ромні викликати таке саме захоплення серед виборців, які ще не визначились, за кого голосуватимуть.