Генерал США: "Цікаво подивитись, що Росія забере у власного народу, щоб втримати промислову базу і продовжити незаконну війну в Україні"

Архівне фото: зруйновані російські бойові машини та зброя виставлені в Києві, серпень 2022 року

Росія втримує свою військово-промислове виробництво за рахунок економіки, користуючись авторитарними методами, але західна оборонна індустрія нарощує швидкість і випередить російську, переконаний заступник командувача сил США в Європі генерал-лейтенант Стівен Бешем.

"Значно легше забрати контроль над своєю промисловістю і прискорити обороноздатність, за рахунок економіки, забираючи те, чого твоя країна насправді потребує", - сказав Бешем відповідаючи на питання щодо розвитку російського ВПК під час дискусії організованої Фондом захисту демократії 10 травня.

В автократичній системі, влада забирає у людей, щоб створити цю оборонну промисловість, каже Бешем і додає: "Цікаво подивитись, що Росія забере у власного народу, щоб втримати власну промислову базу і продовжити цю незаконну війну в Україні".


А от західні країни зараз прискорюють розвиток оборонного виробництва, і скоро обженуть Росію, переконаний посадовець.

Західна оборонна промисловість, каже генерал, "продовжує прискорюватись і обжене спроможності Росії. Час, який Росія проводить всередині України - також час, який ми маємо, щоб розвинути промислову базу до необхідного рівня".

Росія, яка раніше була серед провідних експортерів зброї, зараз, "як видається імпортує надзвичайно багато техніки та технологій. Багато з цих технологій приходить з Китаю. Виклики, що стоять перед Росією з власним устаткуванням вони компенсують розвиваючи відносини з Китаєм", каже Бешем.

Заступник командувача сил США в Європі підтвердив відданість США підтримці України і закликав краще пояснювати американському народові, чому потрібно допомагати Києву.

Дивіться також: SIPRI: Україна – 8-ма в світі за видатками на оборону, військова допомога скорочує розрив у витратах з Росією