Росія може конфіскувати дипломатичне майно США в Москві - ЗМІ

За даними газети «Коммерсант», Москва розглядає дзеркальну відповідь на закриття своїх дипломатичних комлексів у США


Росія не виключає можливості вилучення американського дипломатичного майна в Москві і ускладнення «життя» англо-американської школи, якщо Вашингтон до липня не поверне її дипломатичну власність.

Про це повідомило в п'ятницю інформаційне агентство Reuters з посиланням на газету «Коммерсант».

У грудні тодішній президент США Барак Обама наказав вислати з країни 35 російських громадян у відповідь на втручання Москви в торішні президентські вибори, яке сама вона рішуче заперечує.

Тоді ж влада США конфіскували два російські дипломатичні комплекси відпочинку в Меріленді і на Лонґ-Айленді. Москва тоді не вдалася до відплатних заходів, заявивши, що почекає, чи поліпшаться двосторонні відносини за президента Дональда Трампа.

Видання «Коммерсант» з посиланням на неназвані дипломатичні джерела повідомив, що Москва хоче отримати свою власність назад до можливої липневої зустрічі Трампа і російського президента Володимира Путіна в рамках саміту «Великої двадцятки» в Німеччині.

Якщо ж цього не станеться, за словами джерел, Росія вдасться до «дзеркальних заходів», взявши під свій контроль американську дипломатичну дачу в Срібному бору, на північний захід від Москви, і дипломатичний склад в Москві, зазначає газета.

Також стверджується, що російська влада може ускладнити «життя» англо-американської школи в Москві, змінивши її правовий статус.

Дивіться також: За відкритими свідченнями Джеймса Комі стежила уся країна

Your browser doesn’t support HTML5

За відкритими свідченнями Джеймса Комі стежила уся країна. Відео