Російські службовці ввійшли на борт судна Greenpeace

Активісти Greenpeace протестують перед будинком Газпрому

Екологічна організація Greenpeace повідомила, що російські органи влади ввійшли на борт її судна в Карському морі під час протесту проти буріння у пошуках нафти в Арктиці.

У понеділок організація Greenpeace повідомила, що службовці катера російської берегової охорони без дозволу ввійшли на борт судна після того, як природозахисники спустили на воду надувні човни з транспарантами з написами «Збережіть Арктику». Це сталося неподалік судна для пошуків родовищ нафти. Пошукове судно працює в рамках спільного проекту державної компанії Rosneft і американського нафтового гіганта ExxonMobil.

Активістка Greenpeace Крісти Ферґусон заявила, що буріння неподалік узбережжя в Арктиці повинно бути заборонене, «зокрема у віддалених пристановищах» тварин, таких як білі ведмеді, де розлив нафти було б неможливо очистити».

Вона сказала, що судно Greenpeace перебувало в районі «надзвичайної природної краси», де явно немає незалежних спостерігачів».

Російська влада відмовила організації Greenpeace у дозволі ввійти у Карське море, але судну все-таки вдалося це зробити в суботу вранці. Росія поки що не коментувала, що її службовці ввійшли на борт судна цієї організації.