Росія готує резолюцію Ради Безпеки ООН про припинення фінансування екстремістів

Віталій Чуркін

Росія сподівається найближчим часом розповсюдити проект резолюції Ради Безпеки ООН, яка посилює заходи боротьби ООН з фінансуванням екстремістських організацій, включно з «Ісламською державою».

Про це повідомив у вівторок посол Росії в ООН.

Віталій Чуркін повідомив Associated Press, що даний документ доповнить схвалену 12 лютого резолюцію, яка була внесена Росією і спрямована на припинення незаконних продажів нафти, торгівлі старожитностями та виплат викупу за заручників, які є ключовими методами, що їх застосовують екстремістські угруповання для фінансування своїх операцій.

«Ми працюємо над цим», – сказав Чуркін. За його словами, резолюція буде поширена «дуже скоро». «Це не складно», – додав він.

Наприкінці минулого тижня Москва надала копії документа Сполученим Штатам, Китаєві і деяким іншим членам Ради Безпеки, але всі 15 держав, що входять до її складу, поки не отримали проекту резолюції.

Посол США Саманта Пауер повідомила на прес-конференції у вівторок, що зусилля Росії і США зосереджені на одному і тому ж, а саме необхідності позбавити угруповання «Ісламська держава» доступу до фінансування – «будь то через продаж нафти або переміщення коштів через міжнародну фінансову систему».

«Так що тут у нас є спільна мета, яка підтримує в нас надію» – сказала Пауер.

Дивіться також: Військові у зоні АТО у групі ризику СНІД

Your browser doesn’t support HTML5

Військові у зоні АТО у групі ризику СНІД? Відео