Офіційні особи США засуджують напад на американського законодавця

Офіційні особи США засуджують напад на американського законодавця

Представники уряду США висловлюють обурення з приводу замаху на члена Палати представників Конгресу Ґабріел Ґиффордс.

Президент Барак Обама назвав напад «трагедією для всієї країни». Він сказав кореспондентам у суботу, що Ґиффордс отримала поранення коли вона спілкувалася із своїми виборцями-сусідами.

Спікер Палати представників республіканець Джон Бейнор заявив, що він «приголомшений» атакою, називаючи її «безглуздою». Бейнор сказав, що «акти і погрози насильства, скеровані проти державних службовців, не мають місця у нашому суспільстві».

Лідер Демократичної меншості у Палаті представників Ненсі Пелосі також засудила насильство. Вона сказала, що «з глибоким жалем отримала звістку про напад», і назвала його «національною трагедією».

Колишній кандидат у президенти США сенатор від штату Аризона Джон Маккейн заявив, що замах на Ґиффордс є жахливою трагедією, яка шокувала його і всю країну.

Губернатор Аризони Джен Брувер заявила, що цілий штат глибоко засмучений інцидентом. Вона назвала Ґиффордс шляхетним і доброзичливим державним службовцем.

Міністр оборони Роберт Ґейтс з похвалою висловився про Ґиффордс і сказав, що співчуває її чоловікові капітану військово-морських сил США і астронавту Марку Келлі, як також родинам інших жертв атаки.