ОРІС, США, схвалив проект на $400 мільйонів для української енергетики

Президент ОРІС Рей Вошберн

Правління Корпорації міжнародних приватних інвестицій ОРІС схвалило фінансування та страхування від політичних ризиків проект з вітрової генерації в Україні, який значно посилить можливості енергетики та енергетичної безпеки. Про це повідомляється на офіційному сайті ОРІС.

ОРІС, урядова установа США з фінансування розвитку, планує надати фінансування на суму до 150 мільйонів доларів, а також надати страхування та перестрахування політичних ризиків на 250 мільйонів доларів для компанії EuroCape Ukraine I, LLC.

Компанія підтримує побудову і діяльність першої фази на 225 МВТ вітрової електростанції, загальна планована потужність якої – 500 МВТ, йдеться в заяві.

Цей проект збільшить виробництво вітрової енергетики України на 40 відсотків і посилить енергетичну безпеку України.

В рамках проекту, GE поставить та встановить 62 вітрові турбіни та надаватиме послуги з довгострокового обслуговування та ремонту.

"Цей проект залучить приватний капітал для сприяння розвиткові в регіоні, який має надзвичайне значення для іноземної політики США", - заявив президент ОРІС Рей Вошберн. "Це ілюструє ефективність ОРІС у підтримці великих інфраструктурних проектів", - наголосив він.

В заяві ОРІС також відзначається, що України на 40 відсотків залежить від імпорту енергоресурсів і може потерпати від припинень енергопостачання з боку своїх іноземних постачальників.

Дивіться також: Які галузі української економіки цікавлять американських інвесторів найбільше? Інтерв’ю президента урядової агенції США ОПІК

Your browser doesn’t support HTML5

Які сектори української економіки цікавлять американських інвесторів найбільше? Інтерв’ю президента урядової агенції США ОПІК. Відео