Торнадо у Флориді забрали принаймні 4 життя, ураган дійшов до мису Канаверал на сході штату

Унаслідок урагану будівельний кран впав на офісну будівлю у центрі містечка Сент-Пітерсбург, штат Флорида, США, 10 жовтня 2024. REUTERS/Octavio Jones

Підтверджено загибель чотирьох людей в окрузі Сент-Люсі у Флориді через торнадо, викликаних ураганом "Мілтон". Зокрема кілька людей загинули у парку пересувних будинків.

Урагану "Мільтон" знадобилося близько восьми годин, щоб пройти через півострів Флорида.

Почавши свій шлях із західного узбережжя, від міст Тампа й Сарасота, він попрямував на схід штату. Там "око" урагану наблизилося до мису Канаверал, звідки стартують космічні ракети.

Дивіться також: Потужний ураган "Мілтон" сягнув Флориди

Швидкість вітру залишається на рівні 135 км/год, рух на північний схід – 30 км/год, інформує ABC News. Руйнівні вітри триватимуть ще кілька годин у центрально-східній і північно-східній частинах Флориди, додає CNN.

Небезпека штормової активності актуальна і для Джорджії та Південної Кароліни.

Понад 3,3 мільйона людей залишилися без електроенергії.

Через сильні вітри на офісну будівлю у центрі містечка Сент-Пітерсберг впав будівельний кран, також було зірвано частину даху на стадіоні "Тропікана Філд".

Згідно з прогнозами місцевої влади, "Мілтон" та попередній шторм "Гелін" завдали збитків на мільярди доларів.

Зберігається ризик повеней. Утім агенція Reuters підсумовує, що район Тампа-Бей ймовірно таки обійшовся без катастрофічної повені, якої очікували саме тут найбільше.

Дивіться також: Ураган "Мілтон" створив "ідеальні умови" для смертоносних торнадо. У США скасовано понад 2200 авіарейсів