Південна Корея розслідує можливу кібер-атаку

Збройні сили Південної Кореї приведено до стану готовності у відповідь на, як це характеризує Сеул, широкомасштабну кібер-атаку, яка призвела до перебоїв у роботі комп’ютерних систем декількох національних телерадіомовників і фінансових інститутів.

Міністерство оборони Південної Корея не виключає можливості причетності КНДР, яка неодноразово вдавалася до кібер-атак, скерованих проти Південної Кореї. Проте досі немає жодних доказів того, що атаку здійснено поза межами країни.

Щонайменше три телерадіокомпанії – KBS, MBC та YTN – у середу повідомили, що робота їх комп’ютериних мереж була паралізована.

Про атаку на свої мережі також повідомили два банки - Shinhan i Nonghyup. Деякі банкомати також вийшли з ладу. За повідомленнями місцевих ЗМІ фондові ринки не постраждали.

Речник президента Південної Корея заявив, що уряд розпочав ретельне розслідування обставин інциденту і готує контрзаходи.

Повідомлення про неполадки в комп'ютерних мережах з'явилися через кілька днів після того, як Північна Корея звинуватила США і Південну Корею в організації комп'ютерних атак на кілька своїх сайтів, які минулого тижня були недоступні протягом тривалого часу.

За останні тижні Пхеньян неодноразово погрожував атаками Південній Кореї, після того як ООН ввела нові санкції проти КНДР у зв'язку з проведенням чергового ядерного випробування.