У космосі можливий затор – оглядачів турбує велика кількість супутників, запущена ракетами Ілона Маска

Ракета Falcon 9 SpaceX виводить на орбіту ізрайльські супутники зв'язку

Компанія Ілона Маска SpaceX за допомогою єдиної ракети вивела на орбіту 60 супутників зв'язку, йдеться в повідомленні компанії від 11 листопада.

Це вже другий подібний запуск за рік, який значно збільшив кількість супутників на орбіті.

Дивіться також: Стартап обігнав компанії Маска та Безоса в "космічних перегонах"

SpaceX та OneWeb планують вивести на орбіту Землі сотні супутників, які, за задумкою, дозволять забезпечити наявність високошвидкісного інтернету будь-де на Землі.

Оглядачів турбує наявність великої кількості таких супутників. "Якщо щось поламається у космосі, полагодити це буде важко, - говорить в коментарі NPR Тім Фаррар, президент консалтингової компанії, що працює в сфері супутникового зв'язку, - це не просто поламана машина на узбіччі".

У вересні, спостережний супутник ESA's Aeolus Earth мав вистрілити манверувальні прискорювачі, щоб уникнути можливого зіткнення з одним із супутників компанії Маска Starlink, запущених в травні, пише NPR.

SpaceX заявила NPR, що мережа здатна працювати безпечно: "Starlink - на передовій вирішення проблеми уламків на орбіті, і виконує всі нормативи та промислові стандарти".

У січні Європейське космічне агентство оцінило, що навколо планети кружляє більше мільйона уламків, величина яких перевищує один сантиметр.

Метою Маска є вивести на орбіту 1600 супутників для забезпечення покриття. Для того, щоб система почала працювати потрібно 400-800 супутників, пише видання.

Дивіться також: ​Компанія гелікоптер-таксі взялася вирішити проблему зі швидкістю доставки донорських органів.

Your browser doesn’t support HTML5

Компанія гелікоптер-таксі взялася вирішити проблему зі швидкістю доставки донорських органів. Відео