У Сирії скасовано закон про надзвичайний стан

Похоронна процесія у місті Гомс

У вівторок уряд Сирії прийняв законопроект, який скасовує майже 50-річної давності закон про надзвичайний стан. Це була головна вимога демонстрантів.

Інформаційне агентство SANA також повідомило, що в Сирії скасовано суд з національної безпеки і прийнято новий закон, що дозволяє мирні протести. Однак невідомо, чи сирійська влада дозволить опозиційні протести, навіть із скасуванням закону про надзвичайний стан.

У вівторок Міністерство внутрішніх справ Сирії закликало людей. щоб вони стрималися від участі в будь-яких демонстраціях, походах і сидячих протестах. Надзвичайні закони країни забороняли демонстрації, контролювали ЗМІ і дозволяли прослуховування телефонних розмов.

Високопоставлений юрист заявив, що президент Башар Асад мусить ще підписати законопроект перед тим, як він набере сили закону.

Тимчасом повідомлено, що сирійські сили безпеки вночі відкрили вогонь на мітингу сотень демонстрантів на головній площі третього за величиною міста країни Гомс.

Сотні демонстрантів зібралися на площі в понеділок, маючи намір влаштувати сидячий протест до часу, коли буде виконано їхню вимогу щодо скасування закону про надзвичайний стан.

Протистояння в Гомсі продовжується після похоронної процесії за участю понад 10 000 людей. Це був похорон щонайменше 12 демонстрантів, які загинули в сутичках в неділю.