Саудівська Аравія відкликала свого посла зі Сирії

Король Саудівської Аравії Абдалла

Саудівська Аравія відкликала свого посла зі Сирії на тлі посилення тиску на сирійський уряд з боку міжнародної спільноти, аби він припинив розправу над опозиційними демонстрантами.

В оприлюдненій сьогодні заяві, король Саудівської Аравії Абдалла закликав Сирію припинити кровопролиття.

Подібні заявили видали Ліга арабських держав і Рада співробітництва країн Перської затоки, до складу якої входять шість арабських країн, включно зі Саудівською Аравією. До цих пір, арабські лідери, здебільшого, мовчали щодо ситуації в Сирії.

Тим часом, сирійські активісти і мешканці повідомляють про відновлення у понеділок артилерійського вогню у місті Дейр ель-Зор, де сили безпеки підтримувані броньованими машинами здійснюють наступальну операцію від неділі. За повідомленнями правозахисників у неділю у місті було вбито щонайменше 42 людей.

Президент Сирії Башар аль-Асад захищав свою насильницьку кампанію придушення демонстрацій, кажучи, що це є «національним обов’язком» розправитися з «бандитами», які перекривають дороги і «тероризують» людей. Промовляючи під час зустрічі із візитуючим міністром закордонних справі Лівану, Асад також заявив, що Сирія стала на шлях у напрямку реформ.