ООН розглядатиме резолюцію з осудом насильства у Сирії

Рада Безпеки ООН

Рада Безпеки ООН можливо вже сьогодні голосуватиме над проектом резолюції з осудом брутального придушення сирійським урядом антиурядових активістів.

Опрацьована європейськими країнами пропозиція погрожує застосуванням «конкретних заходів» проти уряду президента Башара аль-Асада, якщо не буде припинено кривавої розправи над опозицією, яка закликає до його відставки. За даними ООН, внаслідок придушення антиурядових протестів у Сирії, загинуло щонайменше 2 700 людей.

Проте, навряд чи резолюцію буде схвалено, оскільки проти неї виступає Росія. Заступник міністра закордонних справ РФ Геннадій Гатілов заявив, що проект резолюції є «неприйнятним».

Гатілов заявив, що Москва не підтримує таку пропозицію, бо в ній не міститься положення із закликом до іноземних країн не втручатися у внутрішні справи Сирії.

Втім за повідомлненням сирійських активістів, у вівторок на північному заході Сирії внаслідок сутичок між силами безпеки та військовими, які перейшли на бік опозиції, загинуло щонайменше четверо людей.