Доступ гуманітарної допомоги в Алеппо – умова спільних дій США і Росії в Сирії

Машини з гуманітарною допомогою ООН на кордоні Сирії

Доступ гуманітарної допомоги в Алеппо – умова спільних дій США і Росії в Сирії

США знову закликали Росію вплинути на режим Башара аль-Асада з метою зняття перешкод для доставки гуманітарної допомоги в Алеппо в умовах поточного режиму припинення вогню в Сирії.

Держсекретар США Джон Керрі і глава МЗС Росії Сергій Лавров у телефонній розмові обговорили ситуацію в Сирії, підтвердивши важливість продовження і зміцнення триваючого режиму припинення бойових дій, повідомив прес-секретар Держдепартаменту Джон Кірбі.

Сторони погодилися з тим, що існує крайня необхідність почати доставку в Сирію гуманітарної допомоги. У зв’язку з цим Джон Керрі висловив стурбованість з приводу «неодноразових і неприйнятних» затримок в питанні її доставки.

США очікують, підкреслив Керрі в розмові з Лавровим, що Росія використає свій вплив на режим Асада, щоб той дозволив гуманітарним конвоям ООН прибути до Алеппо та інших районів Сирії, де мешканцям загрожує гуманітарна катастрофа.

Керрі також ясно дав зрозуміти, що США не почнуть створення з Росією спільного виконавчого центру з боротьби з терористами «Ісламської держави», поки не будуть виконані узгоджені умови для гуманітарного доступу.

Дивіться також: Як вибори 2016 в США набирають обертів перед першими дебатами між Клінтон та Трампом

Your browser doesn’t support HTML5

Як вибори 2016 в США набирають обертів перед першими дебатами між Клінтон та Трампом. Відео