Неподалік Дамаска розбився сирійський військовий вертоліт

Mideast Syria

Сирійське державне телебачення повідомило, що неподалік Дамаска розбився військовий вертоліт. У повідомленні сказано, що вертоліт упав на землю в четвер у передмісті Дума, проте додаткових подробиць не подано.

Активісти опозиції заявили, що це повстанці збили вертоліт. Бойовики, які виступають проти сирійського президента Башара аль-Асада, вже раніше твердили про збиття військових вертольотів, включно з одним минулого місяця.

Кореспондентка Голосу Америки Елізабет Арротт повідомила про важкий артилерійський обстріл у столиці в четвер. За її словами, шкільні приміщення були повні дітей у районі неподалік місця обстрілу. Це батьки привели своїх дітей до школи з районів, де відбуваються бої.

Тимчасом генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що обидві сторони, як уряд, так і опозиція, вирішили розв’язати конфлікт за допомогою зброї.

Він сказав репортерам у середу, що збройні дії не є відповіддю і що криза повинна бути врегульована шляхом політичного діалогу.

Пан Гі Мун сказав, що ситуація в Сирії буде головним питанням, коли він матиме зустріч зі світовими лідерами під час сесії Генеральної Асамблеї ООН, додаючи, що вони мусять негайно зайнятися цією справою.