Надходять повідомлення про чергові обстріли і сутички у Сирії

За повідомленням активістів сирійської опозиції, військові сили президента Башара аль-Асада обстріляли частини столиці Дамаск і міста Алеппо - через день після того, як ООН ухвалила рішення про закінчення місії своїх спостерігачів у Сирії.

Базована у Лондоні сирійська правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights також повідомила про сутички між урядовими силами та повстанцями біля головного військового аеропорту у Дамаску. Директор Syrian Observatory for Human Rights Рамі Абд аль-Рахман сказав Голосу Америки, що в четвер у Сирії було вбито близько 180 людей. Крім цього, він повідомив, що в місті Катана на південний захід від Дамаска знайдено тіла ще 65 осіб.

У четвер, Рада Безпеки ООН прийняла рішення припинити діяльність місії спостерігачів у Сирії. Нинішній мандат місії закінчується о півночі в неділю, 19 серпня. Проте Рада Безпеки сподівається встановити в країні цивільний офіс ООН.

Голова Постійного представництва Франції в ООН Жерар Аро, який нині головує в Раді Безпеки, заявив, що висунуті умови для продовження мандату місії не були виконані режимом Асада.

За приблизними підрахунками ООН, внаслідок повстання проти Асада, яке триває вже18 місяців, 2,5 мільйона сирійців потребують угманітарної допомоги.