Ізраїль звинувачує Іран у причетності до трьох терактів

Тайські поліцейські з’ясовують причини вибуху

Влада Таїланду продовжує розшуки ще щонайменше двох осіб, причетних до організації та скоєння вибухів на початку тижня у Бангкоку. За словами поліцейських, мішенню нападників були ізраїльські дипломати.

Двоє іранських чоловіків було заарештовано відразу після вибухів у вівторок у столиці Таїланду. Третій підозрюваний був арештований у середу в Малайзії у міжнародному аеропорту. Поліцейські кажуть, що один із двох підозрюваних, які перебувають у розшуку, був помічений на відеоматеріалі, знятому камерою у будинку, де стався перший вибух.

Тайський шеф поліції заявив, що знайдені вибухові речовини схожі на ті, які було використано під час нападів на ізраїльських дипломатів в Індії та Грузії.

Внаслідок теракту у Таїланді було поранено четверо цивільних. Така ж кількість людей зазнала травм внаслідок нападу у Нью-Делі. А замінований автомобіль у Тбілісі вдалося знешкодити.

Ізраїль звинувачує Іран у причетності до усіх трьох нападів. Тегеран відкидає звинувачення і каже, що Ізраїль намагається зруйнувати дружні відносини між Іраном та Таїландом.