Кандидат Стаєр вибув з передвиборчих перегонів. Ще 4 кандидата визначаються

Бізнесмен, колишній кандидат від демократів Том Стаєр

Американський мільярдер, кандидат від демократів Том Стаєр припинив свою передвиборчу кампанію після поразки на праймеріз у Південній Кароліні. Він заявив, що не бачить «можливості, де я міг би перемогти».

Стаєр інвестував мільйони доларів у передвиборчу рекламу в Південній Кароліні. Втім у суботу на внутрішньопартійних виборах, за попередніми даними, його підтримали лише 11,3% виборців.

Під час своєї фінальної промови кандидат-мільярдер заявив: «Ми живемо в країні, де глибока економічна несправедливість, де багаті люди отримують вигоду за рахунок усіх інших. Я не входив у ці передвиборчі перегони, щоб просто отримати голоси. Я вів цю кампанію, щоб говорити про речі, які мене хвилювали найбільше».

За даними Нью-Йорк Таймс, загалом по країні Стаєр витратив на передвиборчу рекламу 191 мільйон доларів.

Ще чотири кандидата від Демократичної партії – Елізабет Воррен, Емі Клобучар, Піт Буттиджедж та Майкл Блумберг - наразі зважують свої шанси і перспективи у передвиборчій кампанії, про це повідомляє CNN з посиланням на джерела у кампаніях цих кандидатів.

Клобучар та Воррен не припинять свою кампанію принаймні до супервівторка, так як вибори відбуватимуться, зокрема, і в їхніх рідних штатах.

Наступного тижня у вівторок у США відбудуться внутрішньопартійні вибори у 14 американських штатах та території. Штати Алабама, Арканзас, Каліфорнія, Солорадо, Мейн, Массачусетс, Міннесота, Північна Кароліна, Оклахома, Теннессі, Техас, Юта, Вермонт, Вірджинія проведуть праймериз, а на території Американське Самоа пройде кокус.

Дивіться також: Як американська влада готується до можливого спалаху COVID-19

Your browser doesn’t support HTML5

Як американська влада готується до можливого спалаху COVID-19. Відео