Трамп назвав "сприятливими" переговори з Китаєм, після того, як США підвищили мита на китайський імпорт

У п'ятницю набуло чинності рішення США збільшити мита на товари з Китаю. США підвищили митну ставку з 10% до 25% на імпортні товари з Китаю на суму 200 мільярдів доларів США, повідомляють ЗМІ.

Рішення було оприлюднене після того, як перший день торговельних переговорів між США та Китаєм в Вашингтоні закінчився безрезультатно. Міністерство торгівлі Китаю висловило "глибокий жаль через такий розвиток подій" і заявило про те, що вживатиме "необхідних кроків у відповідь", а також висловило сподівання, що уряд США зустріне Китай "на півдорозі".

На думку президента США Дональда Трампа переговори з Китаєм "тривають у дуже сприятливому дусі – поспіху немає". Про це Трамп написав у Twitter зранку в п'ятницю.

Він також оголосив, що почався процес запровадження додаткових мит за ставкою 25% ще на 325 мільярдів доларів імпорту.

Додаткові надходження до бюджету від підвищених мит буде спрямовано на закупівлі сільськогосподарських товарів у американських фермерів для поставок у інші країни в якості продовольчої допомоги, заявив президент.

"Тим часом, ми продовжимо переговори з Китаєм сподіваючись, що вони знову не намагатимуться переробити угоду!"- твітує Трамп.

Президент переконаний: "митні тарифи принесуть набагато більше добробуту нашій країні, ніж навіть феноменальна угода традиційного типу. Це легше і швидше. Нашим фермерам стане краще швидше і можна допомогти країнам, що потерпають від голоду. Будуть звільнення з окремих товарів, або шукайте нове джерело постачання!"

За його розрахунками, якщо придбати сільськогосподарських товарів на 15 мільярдів доларів у американських фермерів, "набагато більше, ніж тепер купує Китай, залишиться більше 85 мільярдів доларів на нову інфраструктуру, охорону здоров'я та інше. Китай значно сповільниться, а ми, автоматично, прискоримось!" - пише президент Трамп.

Дивіться також: ​Які наслідки війна тарифів між США та Китаєм матиме для споживачів? Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Які наслідки війна тарифів між США та Китаєм матиме для споживачів? Відео