Трамп налаштував проти себе і латиноамериканців, і республіканців

Your browser doesn’t support HTML5

Трамп прокладає шлях до Білого дому скандалами. Відео

У суботу під час виступу перед релігійними консерваторами Дональд Трамп заявив, що не вважає Джона Маккейна героєм. Так Трамп відреагував на те, що Маккейн назвав його прихильників - божевільними.

"Він не військовий герой. Він став військовим героєм тільки тому, що потрапив у полон. А мені подобаються люди, які в полон не потрапляють. Зараз він сказав погані речі про багатьох людей, таких як ви. І я сказав, що я з ним не згоден, тому що ці люди не божевільні і, що ще важливіше, сказав іншу правду, яку ніхто не знає - що він закінчив військову академію з найнижчими оцінками в своєму в класі. Його це засмутило. Чому? Тому що я сказав правду?", - заявив Трамп.

Під час війни у В'єтнамі Маккейн служив пілотом ВМС, був збитий і провів більше п'яти років у полоні.

Він став військовим героєм тільки тому, що потрапив у полон

Слова Трампа, які применшують заслуги Маккейна та інших полонених ветеранів, викликали негативну реакцію серед інших республіканців, які балотуються у президенти.

"Дональд Трамп повинен вибачитися перед кожним американським ветераном - і особливо перед Джоном Маккейном", - заявив республіканець Рік Перрі.

"Джон Маккейн - американський герой. Я засуджую кожного, хто погано висловлюється про тих, хто був військовополоненим", - відзначив інший кандидат-республіканець Скотт Вокер.

Трамп від своїх слів не відмовляється, і вибачатися не збирається

Навіть Республіканський національний комітет офіційно засудив слова Трампа.

Але сам Трамп від своїх слів не відмовляється, і вибачатися не збирається. Всього два тижні тому подібну хвилю критики і публічного засудження викликали інші слова Трампа, про нелегальних іммігрантів з Мексики. Трамп обізвав їх вбивцями та ґвалтівниками.

У відповідь спалахнули протести іммігрантів, а у продажу навіть з'явилися піньяти з обличчям Трампа - популярна мексиканська іграшка, по якій треба бити палицею, щоб з неї посипалися цукерки.

Але, врешті-решт, я не думаю, що він буде номінантом або навіть десь близько

Однак та ж антиіммігрантська риторика та інші прямолінійні висловлювання Трампа активізували крайньо консервативних прихильників Трампа і додали йому популярності. Відповідно до останнього опитування громадської думки, Дональд Трамп вийшов на перше місце серед своїх конкурентів з Республіканської партії і став реальним претендентом на президентську номінацію.

"Він настільки непередбачуваний, що це викликає інтерес. Думаю, що саме тому він вийшов на верхівку рейтингу", - каже політолог Скот Фолкнер.

Але чи зможе Трамп виграти номінацію, а потім і вибори?

"Він однозначно добре відомий кандидат, який сказав деякі контроверсійні речі. Йому це додало деяку популярність, особливо в питанні імміграції. Але, врешті-решт, я не думаю, що він буде номінантом або навіть десь близько", - говорить політолог Джон Форт`є.

Маккейн, у свою чергу, заявив, що йому особисто вибачення Трампа не потрібні. Однак сенатор вважає, що той повинен вибачитися перед усіма американськими військовополоненими та їх родинами.

Дивіться також: Барак Обама: ядерна угода з Іраном зробить Америку і світ безпечнішими

Your browser doesn’t support HTML5

Барак Обама: ядерна угода з Іраном зробить Америку і світ безпечнішими. Відео.