До Трампів завітала в гості перша пара Франції

Урочиста церемонія вітання Макронів до Білого дому

На порядку денному переговорів президентів США Трампа і Франції Макрона - війна в Сирії, кібербезпека в Україні та іранська ядерна програма



Президент США Дональд Трамп і перша леді Меланія Трамп у вівторок приймають у Білому домі Еммануеля і Бриджіт Макронів. Президент Франції перебуває в США з триденним державним візитом.

Еммануель Макрон і Дональд Трамп

Звертаючись до учасників офіційної церемонії, президент Трамп заявив, що візит французького президента проходить в критичний час для обох країн.

В урочистій церемонії взяли участь 500 військовослужбовців США, які представляють усі п'ять видів американських збройних сил.

Державний візит президента Макрона


По завершенні офіційної церемонії почалися офіційні переговори двох президентів, після яких в Білому домі пройде святковий бенкет.

У програмі державного бенкету - виступи артистів Вашингтонської національної опери.

Дивіться також: Як Меланія Трамп прикрашала Білий дім

Your browser doesn’t support HTML5

Макрон у США: Як Меланія Трамп прикрашала Білий дім. Відео



На порядку денному переговорів Трампа і Макрона - питання глобальної політики, включаючи війну в Сирії та дії Росії в Україні, іранську ядерну програму та план Трампа щодо підвищення тарифів на імпорт алюмінію і сталі.

Дивіться детальніше: Україна серед головних тем обговорення між Трампом та Макроном

Your browser doesn’t support HTML5

Україна серед головних тем обговорення між Трампом та Макроном. Відео



«Цей візит дуже важливий в сьогоднішньому контексті, в якому є так багато невизначеності, (чимало) труднощів і - часом - і небезпек», - заявив Макрон після прибуття в столицю США.

Дивіться також: Профайл Майка Помпео. Чого очікувати Україні?