Трамп відвідав місцевості у Каліфорнії, що найбільше постраждали від лісових пожеж

Президент США Дональд Трамп в місті Парадайх, Каліфорнія, 17 листопада 2018 року

Президент США Дональд Трамп відвідав місцевості у Каліфорнії, що найбільше постраждали від лісових пожеж , - місто Парадайз на півночі та Малібу – на півдні штату.

Your browser doesn’t support HTML5

Трамп відвідав місцевості у Каліфорнії, що найбільше постраждали від лісових пожеж. Відео

Найгірша пожежа вирує на півночі від Сакраменто. Вогнеборцям вдалося взяти під контроль лише трохи більше половини площі пожежі. На цей момент стихія забрала життя 76-х осіб та зруйнувала майже десять тисяч домівок.Зниклими безвісти вважаються 1300 мешканців штату. Найбільше смертей - у місті Парадайз. Саме там і побував президент Трамп, щоби особисто ознайомитися із наслідками стихії. Він висловив своє співчуття родинам жертв, пообіцяв федеральну допомогу штату, подякував пожежникам і рятувальникам. Водночас президент закликав покращити роботу паркової служби, яка, за його словами, не правильно доглядає за лісами.

Ми такого ще не бачили, в Каліфорнії ми такого ще не бачили, - сказав президент.

"Я хочу , щоб у нас був чистий клімат. І в нас це буде. У нас будуть дуже-дуже безпечні ліси. Тому що ми не можемо мати з цим справу кожного року. У нас будуть безпечні ліси. І це вже відбувається. От поки ми говоримо", - заявив Трамп.

Дивіться також: Лісові пожежі в Каліфорнії знищили будинки зірок Голлівуду

Your browser doesn’t support HTML5

Лісові пожежі в Каліфорнії знищили будинки зірок Голлівуду. Відео