Опитування WSJ: Трамп має перевагу над Гарріс щодо того, хто краще керував би країною під час війни в Україні та на Близькому Сході

Прихильники Трампа зіткнулися з прихильниками Гарріс (немає на зображенні) перед мітингом з кандидатом у президенти від Республіканської партії, колишнім президентом США Дональдом Трампом на Сантандер-Арені в Редінгу, штат Пенсільванія, 9 жовтня 2024 року. (AFP)

Колишній президент-республіканець Дональд Трамп має перевагу над віцепрезиденткою від Демократичної партії Камалою Гарріс щодо того, хто краще керував би країною під час війни в Україні та на Близькому Сході, показало опитування громадської думки у семи штатах, де точитиметься основна передвиборча боротьба.

Загалом опитування, проведене Wall Street Journal та опубліковане в п’ятницю, показало, що Харріс і Трамп мають майже однакові шанси у сімох штатах, які можуть вирішити долю листопадових президентських виборів, пише Reuters.

Опитування показало, що Гарріс має перевагу на 2 відсоткові пункти в Аризоні, Джорджії та Мічигані, в той час, як Трамп піднявся на 6 пунктів у Неваді та на один пункт у Пенсільванії, а в Північній Кароліні та Вісконсині обидва зрівнялися.

Опитування 600 зареєстрованих виборців у кожному штаті, проведене у період 28 вересня – 8 жовтня мало похибку 4 відсоткові пункти в кожному штаті.

Результати збігаються з результатами інших опитувань, які відображають напружені перегони перед виборами 5 листопада, у яких головну роль грають питання економіки, імміграції, прав жінок і демократичних цінностей нації.

Опитування Reuters/Ipsos цього тижня також показало, що Трамп і Гарріс ведуть близьку боротьбу на національному рівні, причому Гарріс незначно випереджає 46% проти 43%.

Опитування виборців штатів з мінливими політичними вподобаннями можуть бути важливим показником, враховуючи, що результати голосування у кожному штаті визначатимуть рішення про переможця Колегії виборців. Причому, пише Reuters, резульатати у сімох штатах-гойдалках, ймовірно, будуть вирішальними.

Гарріс отримає незначну більшість у Колегії вибірників, якщо вона охопить штати, де вона має перевагу в опитуванні WSJ, пише Reuters.

Дивіться також: Білий дім занепокоєний інформацією про ймовірні телефонні розмови Трампа і Путіна