Трамп каже, що це Обама «заснував ”Ісламську державу”»

Кандидат Республіканської партії Дональд Трамп посилив критику політики президента Барака Обами щодо Сирії, називаючи Обаму «засновником» терористичного угруповання «Ісламська держава».

«Він засновник ІДІЛ. Він засновник ІДІЛ. Він засновник. Він заснував ІДІЛ», сказав Трамп натовпу прихильників під час зупинки в ході виборчої кампанії у Флориді в середу ввечері.

Опісля Трамп сказав, що спів-засновником «Ісламської держави була «безчесна Гілларі Клінтон».

Уже раніше Трамп звинуватив кандидата Демократичної партії в президенти Гілларі Клінтон у підтримці політики, яка довела до створення цієї терористичної групи. Але в середу Трамп посилив критику на адресу нинішньої американської адміністрації, кажучи також, що «Ісламська держава» «у багатьох відношеннячх, як знаєте, поважає президента Обаму».

На запитання про ці коментарі в четвер вранці на кабельному телебаченні CNBC, Трамп повторив своє твердження і тоді , як здається, пов’язав це з ранішою опозицією до війни в Іраку. Коли Гілларі Клінтон була сенатором, вона голосувала за вторгнення в Ірак. Барак Обама, який на той час ще не був у Конгресі, прилюдно виступив проти вторгнення.

Очолене США вторгнення в Ірак загально вважається дестабілізаційною війною, яка викликала нинішню кризу в Сирії. Деякі республіканці піддавали критиці президента Обаму і Гілларі Клінтон за те, що вони не були достатньо агресивними в атакуванні угруповання «Ісламська держава», коли два роки тому вона захопила чималу територію в Іраку і Сирії. Проте ніхто з високопоставлених республіканців не пішов так далеко, щоб звинувачувати президента Обамау в заснуванні цього терористичного угруповання.

Контроверсійні заяви Дональда Трампа і грубі атаки на його політичних опонетів ввели роздор у ряди Республіканської партії, причому деякі з провідних членів партії осудили його кандидатуру і заявили, що він не підходить на посаду. Результати опитування громадської думки показують, що кампанія Трампа опинилася в небезпеці, а він залишається позаду Клінтон в кількох важливих штатах та що підтримка Трампа зменшується у деяких традиційних республіканських центрах.

Дивіться також: Загострення з Росією можна чекати в наступні 6 тижнів - військовий експерт із США

Your browser doesn’t support HTML5

Загострення з Росією можна чекати в наступні 6 тижнів - військовий експерт із США. Відео