Трамп: "Ми хочемо чесної угоди для всіх"

Кандидат у президенти від Республіканської партії та колишній президент США Дональд Трамп і президент України Володимир Зеленський зустрічаються в Трамп-тауер у Нью-Йорку, США, 27 вересня 2024 року. REUTERS

Після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським колишній президент і кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що хоче "чесної" угоди, яка призведе до припинення війни між Росією та Україною.

"Я переконаний, що якщо я переможу, ми будемо мати дуже чесну і, власне, дуже швидку угоду. Президент (Зеленський) хоче, щоб це припинилося, і я впевнений президент Путін хоче, щоб це припинилося, і це добра комбінація. Тож ми будемо мати чесну угоду для всіх", – сказав Трамп, стоячи поруч з президентом Зеленським, у коментарі для телеканалу Fox News після зустрічі у Нью-Йорку.

На уточнювальне запитання, як виглядатиме його бачення "чесної" угоди, яка призведе до припинення війни між Росією та Україною, колишній президент Дональд Трамп сказав, що "поки рано це говорити".

"У мене є свої ідеї, і у президента точно є свої ідеї. Це має бути справедливо", – додав Трамп в ефірі Fox News.

Президент Зеленський сказав, що зараз дуже багато викликів і в Україні, і y США, але він переконаний, що Трамп також підтримує перемогу України.

"Я думаю, що у нас спільне бачення, що війну в Україні потрібно зупинити, і що Путін не може перемогти, і що Україна має перемогти", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що війну розпочав президент Росії Володимир Путін і він продовжує вести її на території України, вбиваючи українців. Тому партнери України мають тиснути на Путіна, щоб він припинив свою агресію.

"Я думаю, що проблема в тому, що Путін убив стільки людей, і, звичайно, ми повинні зробити все, щоб тиснути на нього, щоб він припинив цю війну. Він на нашій території — це найголовніше для розуміння — він на нашій території", – сказав Зеленський.

Коли Трамп говорив про те, якими гарними були українські міста до війни, і якими зруйнованими вони є зараз, Зеленський сказав: "Ви, між іншим, маєте приїхати до нас".

"Я це зроблю", – відповів Трамп.

Раніше президент Зеленський запрошував Трампа відвідати Україну, але той поки не відповів на запрошення.

Перед поїздкою до США Зеленський заявив, що планував зустрітися з обома кандидатами у президенти, щоб презентувати їм свій "план перемоги" України.

Зеленський просив про зустріч із Трампом перед візитом до США, що триває з неділі, але отримав підтвердження зустрічі лише в четвер ввечері.

Зеленський у той час перебував у Вашингтоні, де у Білому домі він зустрічався з президентом США Джо Байденом та віцепрезиденткою та кандидаткою у президенти США від Демократичної партії Камалою Гарріс.

Your browser doesn’t support HTML5

Володимир Зеленський зустрівся із Дональдом Трампом: деталі з Нью-Йорка. Відео