Ердоган: мусульманського духівника Гюлена буде віддано під суд і покарано

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган виступає на сесії пакистанського парламенту

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що він віддасть під суд і покарає мусульманського духівника, якого він звинувачує у причетності до невдалої спроби державного перевороту 15 липня цього року. Цей духівник від 1999 року живе у Сполучених Штатах.

Ердоган зробив таку заяву в Пакистані після офіційних переговорів з прем’єр-міністром Навазом Шарифом. Пізніше турецький лідер виступив на спільній сесії пакистанського парламенту.

Ердоган сказав, що за невдалою спробою державного перевороту стоїть Фетуллах Гюлен, який живе в американському штаті Пенсильванія.

Гюлен, колишній союзник Ердогана, багато разів заперечував причетність до спроби державного перевороту. Як проповідник сунітського ісламу, він виступає за міжрелігійний діалог і очолює близько 2 000 освітніх установ у всьому світі.

Тереччина висунула вимогу, щоб Сполучені Штати видали Гюлена. У відповіль на це президент Обама зазначив, що духівника буде видано після отримання виправданого прохання, що буде результатом «юридичного процесу».

Дивіться також: Володимиp Єльченко в інтерв'ю після визнання Росії державою-окупантом

Your browser doesn’t support HTML5

Володимиp Єльченко у інтерв'ю після визнання Росії тимчасовою державою-окупантом. Відео