У зв’язку із збройним інцидентом різко збільшилося напруження між Туреччиною і Сирією

База ВПС Інджирлік у південному районі Туреччини

Турецькі ВПС приведено до стану готовності після того, як Анкара звинуватила сирійський уряд у здійсненні повітряної атаки на турецькі війська, які ведуть операції в північному районі Сирії. В результаті атаки загинуло троє солдатів, поранення отримало десятеро, у цьому числі один критичні.

Західні дипломати висловлюють занепокоєння, що сирійська атака, яку в ночі здійснив у середу літак L-39 Albatros, становить дуже небезпечний розвиток подій у п’ятирічному конфлікті в Сирії і може довести до великого зіткнення збройних сил обох країн.

Початково у відповідальності за смерть солдатів неподалік міста аль-Баб, що на північний схід від Алеппо, звинувачено угруповання «Ісламська держава». Але в заяві в четвер турецькі збройні сили заявили, що відповідальність за атаку несуть сирійські ВПС. Тіла убитих турецьких солдатів уже перевезено до турецького прикордонного міста Кіліс.

Президент Реджеп Таїп Ердоган і прем’єр-міністр Біналі Їлдирим мали екстрені розмови з керівництвом збройних сил країни, після чого засобам масової інформації заборонено було повідомляти про інцидент.

Турецький опозиційний політик Кемаль Килидждароглу остеріг, що повітряна атака може втягнути Туреччину у «небезпечний процес» і закликав уряд діяти стримано.

Дивіться також: День подяки по-техаськи: місцева поліція "штрафує" автопорушників індичкою

Your browser doesn’t support HTML5

День подяки по-техаськи: місцева поліція "штрафує" автопорушників індичкою. Відео