Архієпископ Десмонд Туту планує піти на пенсію

Герой руху проти апартеїду у Південно-Африканській Республіці архієпископ Десмонд Туту заявив, що ще цього року він відійде від громадського життя.

Лауреат Нобелівської премії миру і колишній архієпископ Англіканської церкви повідомив у четвер, що його відставка розпочнеться сьомого жовтня, коли йому буде 79 років.

За його словами, прийшов час, щоб сповільнити спосіб життя, щоб він міг провести більше часу зі своєю родиною, а не в аеропортах і на конференціях.

Туту сказав, що він продовжуватиме працю у своїй фундації миру і в раді державних мужів, відомій як «Старійшини», але що він відмовиться від університетської посади і не даватиме інтерв’ю засобам масової інформації.

Туту, духовний Англіканської церкви, став відомим по всьому світі з того, що скористався своєю позицією у церкві, щоб осудити репресивні закони апартеїду у Південно-Африканській Республіці.

У 1984 році він отримав Нобелівську премію миру за свою працю, а два роки пізніше став першим негром, який будь-коли був обраний архієпископом Кейптауна.