Генпрокуратура відновила допити Юлії Тимошенко

Генпрокуратура відновила допити Юлії Тимошенко

Генеральна прокуратура відновила допити колишнього керівника уряду країни Юлії Тимошенко. У середу вона вперше після новорічних свят прийшла давати свідчення у порушеній проти неї справі за фактом нецільового використання коштів. Як повідомила сама Тимошенко, відсьогодні вона розпочала знайомится з матеріалами порушеної проти неї кримінальної справи:

«З сьогоднішнього дня я починаю ознайомлення зі справою, і мені зараз будуть надаватися 17 томів справи, які пов’язані з тим, що нібито за рахунок екологічних грошей начебто наш уряд платив пенсії у період кризи», – пояснила лідерка партії «Батьківщина». Водночас вона наголосила, що вважає терором проти лідерів опозиції кримінальне переслідування близьких до її команди колишніх урядовців.

ГПУ повідомила про завершення досудового слідства у справі Тимошенко після її останнього допиту, який тривав майже 11 годин. Таке довге перебування у слідчих дало підстави Тимошенко назвати дії правоохоронців «знущанням». В той же час у Генпрокуратурі заявили про безпідставність заяв Тимошенко. Мовляв, із слідчім у справі вона спілкувалася лише упродовж двох годин. Решту часу, кажуть в ГПУ, Тимошенко з власної ініціативи знайомилася з матеріалами справи та коментувала їх.

Попри це Тимошенко заявила, що в жодному разі не ухилятиметься від слідчих дій у рамках порушеної проти неї кримінальної справи і має намір швидко ознайомитися з її матеріалами. Мовляв, щоб мати можливість довести свою невинність у суді:

«Я категорично не пропущу жодної слідчої дії. Мені хочеться додивитися цей театр абсурду до завершення. Я не дам їм ніяких підстав для того, щоб заявляти, що я десь ухиляюся від будь-яких їхніх дій і наїздів. Я нікуди не поїду з країни», – сказала Тимошенко.

Представники провладних партій звинувачують опозиціонерів у навмисному роздмухванні пристрастей навколо кримінальних справ. Нардеп з Партії регіонів Владислав Забарський назвав риторику опонентів тиском на суд:

«Це спроба привнести політичне забарвлення кримінальним справам і уникнути відповідальності. Має бути відповідальність за здійснені правопорушення, а екс-чиновники намагаються зробити ці справи політично забарвленими, щоб потім розповідати про репресії», – заявив депутат.

В Партії регіонів також називають заклики Юлії Тимошенко якомога швидше провести парламентські вибори спробою заховатися від кримінального переслідування за депутатською недоторканістю.