Рада прийме бюджет в останній день своєї роботи

Головний фінансовий план країни з’явиться у четвер 6 грудня, тоді, коли Верховна рада шостого скликання завершить свою роботу.

Спікер парламенту Володимир Литвин визнає, що бюджет на наступний рік «апріорі можна назвати поганим». «Я не пам’ятаю, щоб колись був гарний бюджет», – прокоментував голова Верховної ради. Втім, він вважає, що документ необхідно прийняти в будь-якому разі, бо страждатимуть люди, які недоотримають соціальних виплат.

Те, що бюджет приймуть у четвер, підтверджує голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Він зазначив, що за умови достатньої кількості голосів документ буде проголосований. Такої ж думки і регіонал, заступник голови парламентського комітету з питань бюджету Владислав Лук’янов. «Чимало людей мріють про журавля в небі, але бюджет на 2013 рік є синицею у руках. І він буде виконаний», – передає слова депутата прес-служба Партії регіонів.

Не голосуватимуть за новий бюджет у четвер комуністи. Про це заявив голова Компартії Петро Симоненко.

«Компартія заявляє, що наша фракція голосувати за бюджет, яким фактично ліквідуються усі соціальні пільги для малозабезпечених, тобто голосувати за бюджет соціального дефолту, не буде», – заявив депутат у четвер під час сесії Верховної ради.

Проти нового бюджету і опозиція. На думку заступника голови Ради, одного з лідерів партії «Батьківщина» Миколи Томенка, бюджет 2013 року має «найбільший дефіцит поваги до українського народу та Української держави». Миколу Томенка дивує й те, що головну економічну стратегію країни формує уряд, який тільки що відправили у відставку, і обирає парламент, який завершує свою роботу.
На думку заступника голови Ради, одного з лідерів партії «Батьківщина» Миколи Томенка, бюджет 2013 року має «найбільший дефіцит поваги до українського народу та Української держави».

«Найбільший прикол року те, що відставлений уряд без новообраного парламенту визначає статегію економічного життя України на 2013 рік», – сказав Микола Томенко.

Втім, без опозиції чи за її підтримки у четвер в Україні таки з’явиться бюджет на 2013 рік. В цьому парламентарі не сумніваються.

«Як ми жартуємо у парламенті, 6 грудня у тушок останній день заробітку. Тому, очевидно, за рахунок мобілізації тушок і так званих позафракційних, знайдеться 226 голосів, і бюджет буде проголосовано», – сказав Микола Томенко журналістам у Верховній раді.