Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли", причетного до атаки на посольство США 1983 року

Рятувальники прибирають завали на місці ізраїльського удару по передмістю Бейрута, що ліквідував кількох лідерів угруповання Хезболла. Photo by AFP

У результаті ізраїльського удару в Бейруті загинула 31 людина, включно з високопоставленими лідерами "Хезболли". Як інформує CNN, серед загиблих є командир "Хезболли" Ібрагім Акіл, що став черговою втратою угруповання після загибелі лідерів унаслідок атак на бездротові пристрої цього тижня.

Унаслідок атаки було уражено багатоповерховий будинок на півдні Бейрута. Команда CNN у Бейруті засвідчила активні зусилля з порятунку людей з-під завалів і, а також цитує свідків, які кажуть, що сусідні будівлі “тремтіли майже пів години після удару”.

Загиблий Акіл був звинувачений Сполученими Штатами у причетності до нападу на посольство США в 1983 році, в результаті якого загинули 63 людини, а також у підриві "Хезболлою" казарми морської піхоти в Бейруті, в результаті якого пізніше того ж року загинула 241 особа з-поміж американського персоналу.

Торік Державний департамент США оголосив винагороду до 7 мільйонів доларів за інформацію про нього, нагадує CNN.

Акіл був убитий разом з кількома іншими командирами, заявив речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі.

Військові кажуть, що вони, зокрема, були серед авторів плану нападу на громади на півночі Ізраїлю і вбивства цивільних осіб та ізраїльських солдатів.

Your browser doesn’t support HTML5

“Хезболла” погрожує помститися за вибухи пейджерів та рацій, через які постраждали тисячі осіб. Відео

Як повідомляв Голос Америки, інтенсивні ракетні обстріли між Ізраїлем та Ліваном почались після масових вибухів пейджерів "Хезболли".

Ізраїльські ЗМІ повідомили, що Ліван випустив принаймні 150 ракет по півночі Ізраїлю в п’ятницю вранці. Тим часом у Лівані ЗМІ також повідомили про хвилю ізраїльських ударів.

Дивіться також: Інтенсивні ракетні обстріли між Ізраїлем та Ліваном почались після масових вибухів пейджерів "Хезболли"